Telefonunuzu Wi-Fi erişim noktasına dönüştürme nasıl yapılır? Birlikte buna cevap vereceğiz. Cihazınızda bulunan ayarlar kısmına girerek ya da bildirim panelini aşağı kaydırarak kolay ulaşım tuşlarını kullanabilirsiniz.
Ayarlar kısmına girdikten sonra izlemeniz gereken ikinci adım ise Android telefonlarda Bağlantılar kısmına tıklamanız gerekmektedir. Sonra izlemeniz gereken 3. adım ise Mobil Erişim Noktası ve İnternet Paylaşımı kısmını bulmanız gerekiyor. Buraya tıkladıktan sonra sizi Mobil Erişim Noktası karşılayacak. Yanında bulunan açma tuşuna basarak ya da kaydırarak açabilirsiniz. Aynı zamanda bir altında bulunan Bluetooth bağlantısını da seçerek başka telefonlar tarafından bluetooth üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise Bağlantıyı paylaşan cihazın internet paketinin olması gerektiğidir.
Hotspot Nedir?
Hotspot Mobil telefonunuzun Erişim noktası olarak kullanılmasına fayda sağlayacak uygulamadır. Bazı cihazlarda adı Mobil Erişim Noktası olarak geçse de çoğunlukla bu Hotspot olarak görülmektedir.
Hotspot kelimesi ilk olarak 1993 yılında Brett Stewart tarafından kullanılmıştır. Bugün dünya genelinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.
En Fazla Kaç Kişi Bağlanabilir?
Bu cihazlara göre değişiklik gösterse de genellikle 10 farklı cihaz tarafından bağlanılabilir. Cihaz bağlantısı arttıkça internet kalitesinde düşme meydana gelir. Fazla cihaz bağlanmadığına emin olarak ve bağlantı noktasına şifre koyarak kısa önlemler alabilirsiniz.
Bant Genişliği Ne işe Yarar?
Bant genişliği, haberleşme kanalının kapasitesini ifade eder. Bant genişliği ile frekans üzerlerinden yapılacak olan taşımaya denir. Genellikle 2.4 GHz bant genişliğini kullanır. Bu bant genişliği diğer cihazlar tarafından kullanıldığı için frekans karışmaları olacağından çekim kuvvetinde aksamalar ve kalite düşüklüğü olabilir. Çevrede kullandığınız TV, Bluetooth Hoparlör vb. cihazlar da 2.4 GHz kullandığı için daha fazla etkilenecektir. Cihazınız destekliyorsa 5.0 GHz kullanmanız önerilir.
Hotspot (Mobil Erişim Noktası) Nasıl Yapılandırılır?
Hotspot (Mobil Erişim Noktası) yapılandırma nedir? İnternet paylaşımı yapacağınız cihazın, adı, şifresi, kullanacağı bant genişliği, kimlerin bağlanabileceği gibi ayarların yapıldığı kısımdır. Buna kısa yoldan ulaşmak için; bildirim panelinizdeki Hotspot (Mobil Erişim Noktası) kısmını kullanabilirsiniz.
İlk adım bildirim panelinizi açın ve Hotspot (Mobil Erişim Noktası) seçin.
İkinci adım olarak Ayrıntılar kısmına tıklayın.
Açılan pencere de Yapılandır tuşunu kullanın
Artık yapılandırarak, hotspotunuzun ad, şifre ve bant genişliğini değiştirebilirsiniz.