DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), Almanya’da lisansüstü eğitim görmek isteyen uluslararası öğrencilere burslar sağlayan bir kuruluştur.
DAAD bursları, Almanya’da lisansüstü programlarda okumak isteyen öğrencilere maddi destek sağlamaktadır.
DAAD bursları, yüksek lisans, doktora veya araştırma çalışmaları yapmak isteyen öğrencilere sunulmaktadır.
DAAD bursları, Almanya’da üniversitelerde okuyan öğrencilere değil, yalnızca Almanya’da okumak isteyen uluslararası öğrencilere sağlanmaktadır.
DAAD bursları, öğrencilerin yıllık harcamalarının bir kısmını veya tamamını karşılayabilir.
Burslar, aylık ödenen bir miktar ve seyahat masraflarını karşılayan bir yardım içerebilir.
DAAD bursları, Almanca dil yeterliliği, akademik başarı, araştırma planları ve motivasyon gibi kriterlere göre verilir.
Başvuru süreci, genellikle Ocak ayı ile Ekim ayı arasında açıktır.
Başvuru sürecinde, öğrencilerin başvuru belgeleri, referans mektupları, dil yeterlilik sertifikaları ve motivasyon mektupları gibi belgeleri sunmaları gerekmektedir.
DAAD bursu kazanan öğrenciler, Almanya’da bir üniversite veya araştırma enstitüsünde bir akademik yıl veya daha uzun bir süre için çalışabilirler.
DAAD bursu kazanan öğrenciler, Almanya’da eğitim alırken çeşitli sosyal etkinliklere katılma ve Almanya’yı daha iyi tanıma fırsatı elde ederler.
Daha deyatlı bilgi için DAAD bursu resmi websitesi https://www.daad-turkiye.org/tr/ ziyaret edebilirsiniz.