Türkiye’de okuyan bir öğrenci olarak, yurt dışı eğitim burslarına başvurabilirsiniz. Bazı burslar sadece belirli ülkeler veya okullar için geçerli olabilir, bu nedenle hangi bursların size uygun olduğunu belirlemek için araştırma yapmanız gerekebilir.
İşte Türkiye’deki öğrenciler için bazı yurt dışı eğitim bursları örnekleri:
Fulbright Burs Programı: ABD’de lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrenciler için burs imkanı sunmaktadır.
Chevening Burs Programı: İngiltere’de lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrencilere burs sağlar.
Türkiye Bursları: Türkiye’nin farklı ülkelerdeki üniversitelerde lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrencilere verdiği burs programıdır.
DAAD Bursları: Almanya’da lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrencilere burs imkanı sunmaktadır.
Türk Eğitim Vakfı: Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan öğrencilere yurt dışında yüksek lisans veya doktora eğitimi yapmak için burs vermektedir.
Bunların yanı sıra, birçok ülke ve kuruluş yurt dışı eğitim bursları sunmaktadır. Hangi bursların size uygun olduğunu belirlemek için okulunuzun öğrenci işleri ofisine veya internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz.