Sizin için daha önce Türkiye’den daha ucuza tatil yapabileceğiniz şehirleri paylaşmıştık. Şimdi ki rotamız Batum.
Batum, Gürcistan’ın Karadeniz kıyısındaki bir şehridir ve zengin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. İşte Batum’da 3 günlük bir gezi rotası önerisi:
1.Gün
• İlk rotamız Batum Botanik Bahçesi. Burası dünyanın en büyük botanik bahçelerinden biridir ve zengin bitki örtüsü ile ünlüdür.
• Öğle yemeği için şehir merkezindeki yerel restoranlardan birinde Gürcü mutfağından lezzetler denemenizi tavsiye ederim.
• Öğleden sonra, Batum Limanı’na yürüyüp ve buradan deniz turu yapabilirsiniz. Karadeniz’in muhteşem manzarası ile harika bir deneyim yaşayacaksınız.
• Akşam yemeği için Batum sahilindeki restoranlardan birinde deniz ürünleri yiyebilirsiniz.
2.Gün
• Batum Kalesi, Piazza Meydanı ve Ali ve Nino Heykeli mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.
• Öğle yemeği için, özellikle Gürcistan’ın meşhur yemeklerinden biri olan Hinkali deneyebileceğiniz yerel bir restorana gidin.
• Öğleden sonra, Batum’da ünlü olan Batumi Dolphinarium’u ziyaret edebilirsiniz. Burada, eğitmenler tarafından eğitilen yunusları ve fokları izleyebilirsiniz.
3.Gün
• Sabah erken saatlerde Batum’dan 20 km uzaklıktaki Mahaçkale Kalesi’ni ziyaret edin. Kale, 4. yüzyıldan kalma antik bir yapıdır ve Karadeniz’in muhteşem manzarasını sunar.
• Öğle yemeği için, Batum’da ünlü olan Khachapuri adlı Gürcü yemeğini tadabileceğiniz yerel bir restorana gidin.
• Batum’a veda etmeden önce, özellikle Gürcistan’ın ünlü şaraplarından birini tadabileceğiniz bir şarap evine uğrayabilirsiniz.
Veya;
• Batum’dan yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Gonia Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Burası, 6. yüzyıldan kalma bir Bizans manastırıdır ve harika bir tarih ve mimari deneyimi sunar.
• Ayrıca, Batum ve çevresinde doğa aktiviteleri de yapabilirsiniz. Örneğin, deniz kenarında yürüyüş yapabilir, Karadeniz’de yüzme veya sörf yapabilir, Mtirala Milli Parkı’na trekking yapabilir veya Batum dağlarına doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
• Batum, aynı zamanda alışveriş yapmak için de harika bir yerdir. Meydan ve çarşılarında yerel hediyelik eşyalar, el işi ürünler, takılar, şaraplar ve daha birçok şey bulabilirsiniz.
• Sonuç olarak, Batum, Gürcistan’ın turistik açıdan en önemli yerlerinden biridir ve üç günlük bir ziyaret, şehri keşfetmek için iyi bir zaman dilimidir. Yerel kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri deneyimleyebilir ve unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.
Bir önceki yazımıza ulaşıp daha fazla bilgi edinebilirsiniz.